Under mötet, som leddes av Elisa Gallardo, pratade vi om höstens tema – "Others" (Andra). Det är en uppmaning från William och Catherine Booth om vad Frälsningsarméns fokus ska vara. Under hösten kommer vi att ta upp aktuella ämnen som både vi och andra kämpar med eller funderar över.

Vasa Band var på plats och spelade en marsch som inledning samt till sångerna under hela gudstjänsten. En personlig favorit var nog ändå "Here is Love" (Här finns kärlek stor, oändlig, nåd som strömmar likt en flod).

Elin Hammarberg predikade också över temat "Others" och förklarade vad denna uppmaning innebär och vilken inverkan den kan ha på våra liv idag.

Vi hade också både invigning (Maria Sundbring Hörnqvist som ungdomsfanjunkare) och avtackning (Bosse Johansson efter 30 år som skattmästare!). Så härligt med alla frivilliga som ger av sin tid för Guds rike.

Efter mötet hade vi som vanligt kyrkkaffe, där det var fint att se alla samlade igen. Vi avslutade söndagen med en kårsamling där vi pratade om vad som händer under terminen. Det var extra fint att få en rapport om arbetet kring "Tro, Hopp och Arbete".

Jag tog också särskilt med mig uppmaningen att uppmuntra varandra från Romarbrevet 12:10. Det kan vara extra passande nu i början av terminen när allt drar igång.

Jag kände mig väldigt uppmuntrad av att se alla på plats igen. Hela familjen är här!

(Översättning av filmen)
Jag är glad att se att ni har trevligt. En frälsningssoldat är en vän av lycka, och det är vårt uppdrag att göra världen bättre.
Ett av våra viktigaste ordspråk är "Tjäna Herren med glädje", så jag är glad att ni är glada. Men medan ni njuter, glöm inte dem som lider.
Besöker ni dem någonsin? Kom med mig, så går vi och träffar dem. Här är en familj, fast i sina omständigheter. De äter, dricker, sover och dör till slut i samma rum.
Här är ett hem utan möbler, där fadern är frånvarande i allt utom genom sitt namn, barnen är klädda i trasor och familjen är i ruiner. Här är de arbetslösa, som vandrar omkring och letar efter arbete utan att hitta något. Där borta är brottslingarna, födda till ett liv i brottslighet, ständigt in och ut ur fängelset.
Där är kvinnorna som har blivit lurade, illa behandlade och fördärvade, på väg mot en tidig död. Där är barnen som slåss på gatorna, hungriga när de går till skolan, som växer upp bara för att ge sina inkomster till sina föräldrar. Drog de detta över sig själva, kanske ni undrar? Kanske det, men det betyder inte att vi inte ska hjälpa dem.
Ni begär inte bevis på god karaktär innan ni räddar någon från att drunkna, och ni kontrollerar inte om en man har betalat sin hyra innan ni räddar honom från en brinnande byggnad. Så vad ska vi göra? Ska vi bara sjunga en psalm, be en bön eller ge några råd? Absolut inte.
Vi ska ta hand om dem, hjälpa dem, återupprätta dem och ge dem arbete. Vi kanske misslyckas med många – förmodligen – men det är ändå vår plikt att hjälpa dem med det mest praktiska, ekonomiska och effektiva sätt vi kan. Så låt oss skynda till deras räddning, för våra eget folks skull, för de stackars själarna, de oskyldiga barnen och för vår Frälsares skull.
Halleluja! Halleluja!
William Booth