Soulhiking
Soulhiking är ett uttryck, som används bland vandrare, för det som händer inom en människa när man spenderar tid i naturen, tillåter sig själv omfamna den och allt som händer där.
”På samma sätt som man tar sitt yttre på en vandring genom skapelsen så tar man även sitt inre på en vandring närmare sig själv och vår Skapare”
Ande – Vi har fått lära oss att Gud är närvarande överallt. Ett ställe där det blir extra tydligt är i naturen, som Han har skapat. Upplever man det svårt att höra Gud tala så kan man bara genom att befinna sig i Hans skapelse plötsligt uppleva det lite lättare.
Kropp – Vi behöver ta hand om alla delar av oss. Att vandra är ett sätt att ta hand om sin kropp. Det är bra att röra på sig. När man blir trött fysiskt för att man ansträngt sig eller varit uthållig under en längre tid, börjar det hända saker både med kroppen och resten av ens varelse.
Själ – Att vara närvarande med både ande, kropp och själ är det vi strävar efter. Närvaron gör även något för vårt inre.
Hur kan en soulhiking se ut?
Vi träffas på en förutvald plats som passar dagens vandring. Eventuellt börjar det med en busstur till något för att vi ska kunna gå tillbaka. Vi börjar vår vandring med att prata igenom var vi befinner oss och vart vi ska ta vägen. Vi återkopplar kort till ett ämne och vi nämner några kontemplativa metoder man kan använda sig av under vandringens gång. Någonstans under vandringen tar vi en längre paus och äter matsäcken var och en har med sig. Under den pausen samlar vi ihop de tankar som har kommit upp i samtal eller i tystheten.
Vem kan vara med?
Längden på vandringen varierar men bestäms alltid i förväg. Alla som har eller nästan har fysiken för att gå en dagsvandring kan vara med. Man kan vara med både om man vill vandra i tysthet eller om man söker sig till gruppen för att kunna samtala under vandringens gång. Detta är en öppen grupp där man ska kunna ansluta sig för att man känner för det eller tycker att man behöver det. För oss är varje vandring tillsammans en gudstjänst.
Följ oss på Instagram
Där lägger vi ut information om vår nästa vandring.